Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fall in love with lashes

Hogyan tárold a ragasztót?

2023. 07. 04. 15:03:00
Hogyan tárold a ragasztót?

Előző írásomban a vendégszervíz egy kisebb szeletével foglalkoztam, most jöjjön egy igazán komoly dilemma: a ragasztó helyes tárolása.

A ragasztód helyes tárolása az egyik legkritikusabb alapja annak, hogy tartós szettjeid legyenek! Mindenki szeretné tökéletesen csinálni, mégis előfordulnak balesetek, amik folytán a legszuperebb ragasztó is megromlik.

A legtöbbünkben már kialakultak a berögződött rutinok, figyelünk a hőmérsékletre, a szárazságra és milliméter pontossággal ugyan arra a helyre és ugyanúgy rakjuk le, azonban biztos, hogy mindenre gondoltál?

Mire érdemes odafigyelned?

 • ha felbontottad, száraz és hűvös helyen tartsd,
 • mindig szorosan zárd le a ragasztó kupakját és függőleges helyzetben, állítva tárold,
 • cseppentés után töröld szárazra szálmentes kendővel a ragasztó csőrét és mindig tartsd tisztán - egyébként nem fog jól zárni a kupak, ami biztosan idő előtti romláshoz vezet,
 • ne tedd fagyasztóba vagy hűtőszekrénybe, hiszen nem hidegre van szüksége, csak a megfelelő hőmérsékletre,
 • ne tedd ki nagy hőingadozásnak, a magas hőmérséklettől különösen védd, 
 • légmentesen zárt helyen tárold,
 • ne tedd el más termékekkel együtt, mivel azok lehet, hogy olyan összetevőket tartalmaznak, amik negatív hatással lehetnek a ragasztódra (például magas alkoholtartalmú primer).

 

Honnan tudod, hogy megromlott a ragasztód?

 • megváltozott az állaga: csomós, nyúlós, vagy szokatlanul folyós lett,
 • pár perc rázás után is nehéz és sűrű állag jellemzi,
 • a ragasztód nem jön ki a flakonjából, másképp fogalmazva: beszáradt,
 • fekete színű ragasztó esetében: a fekete pigment elvált és néhol átlátszó lett a ragasztócsepp.

Ha ezek közül bármelyiket tapasztalod, akkor azonnal dobd ki a ragasztódat és bonts egy újat!

A romlott ragasztó használata nem csak a szett tartósságára, hanem az allergiás reakciók kialakulására is hatással van! A vendégeid a legnagyobb kincsüket, a szemük világát bízzák rád, ezért sohase kockáztass!

 

Ragasztótárolási tippjeim

Ha teheted, a padlón tárold a ragasztódat – persze, padlófűtés esetén ez eszedbe se jusson. A tanultak alapján, a meleg levegő felfelé áramlik, ezért lentebb mindig hűvösebb a hőmérséklet. Lehet, hogy te kevésbé érzékeled, de a ragasztódnak sokat számít egy kisebb eltérés is.

Korábban említettem, hogy a nagy hőmérséklet ingadozást rosszul tűri... Nappal hiába vigyázol rá, hogyha a hazameneteled után megszűnik a kontroll a körülmények fölött! Nincs klíma, nincs semmi, ami megakadályozhatná, hogy szinte megfulladjon az üvegben! Másnap pedig csodálkozol, hogy nem a megszokott, tökéletes végeredményt produkálja!

Emellett, ha üvegben tartod és nem műanyagban vagy tasakban, akkor másnap kevésbé lesz kényes a ragasztó, könnyebben tudsz majd bánni vele.

Még egy tanács: Mindig legyen kéznél egy új, bontatlan ragasztó vészhelyzet esetére (ne az utolsó pillanatban kelljen újat rendelned és imádkoznod, hogy minél hamarabb megérkezzen vele a futár) – hiszen, ha nincs ragasztód, akkor nem tudsz dolgozni sem.

Végezetül, a legtökéletesebb ragasztó sem fog semmit sem érni, ha nem tartod be a fent leírtakat!

Szuper ragasztókért nézz szét a webshopban!

Az oldal tetejére