Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fall in love with lashes

Nem tartós a szempilla hosszabbítás? Íme a top 3 tipikus hiba!

2022. 12. 28. 00:00:00
Nem tartós a szempilla hosszabbítás? Íme a top 3 tipikus hiba!

A szempilla hosszabbítás nagyon összetett folyamat. A megfelelő szaktudás és termékek használatán túl az egyik legfontosabb, hogy milyen technikával vannak elhelyezve a pillák. Tartósságuk egy sarkalatos pont, aminek időtartama természetesen a vendégektől is függ, de előfordul, hogy az előkészítés és a felrakás közben elkövetett hibák miatt rövidül meg a pillák ellenállóságának ideje.

Előző cikkünkben kifejtettük, hogy miért tudsz mindenkit elkápráztatni minőségi műszempilla viselésével egy pillantás alatt. Most arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy elkészítésük során melyik az a három jellegzetes hiba, ami tartósságuk ellen követhető el.

A szempilla hosszabbítás tartóssága

Tartósságuk szerint többféle szempillát különböztetünk meg - az extrém rövid viseletű típustól egészen a rendkívül hosszan viselhető típuson át.
Ezt az időtartamot szakszerű előkészítéssel, a legprofibb felhelyezési technika alkalmazásával és minőségi anyagok használatával lehet növelni.

A hosszan tartó pillák legnagyobb ellenségei

  1. Az előkészítő likvidek nem megfelelő ismerete

Már az applikálás megkezdése előtt veszélyezteti a műpillák tartósságát, ha anélkül használod őket, hogy értenéd a funkciójukat, ismernéd hogyan lépnek reakcióba a ragasztóval - ha nem vagy vele tisztában, hogy felgyorsítja vagy lassítani fogja a ragasztási időt, illetve lúgos primereket alkalmazol akkor is, amikor nincs rá szükség.

  1. A helytelen ragasztóhasználat és következményei

●     a műszempillák helytelen mártása a ragasztóba

Bár mindenki kicsit másképp szokta a szempillákat a ragasztóba mártani, az azonban fontos, hogy a megfelelő mennyiség legyen használva.
A túl sok ragasztó sokáig szárad és rosszul, a túl kevés pedig nem biztosítja a műszempilla megfelelő tapadását a természeteshez.

●      ragasztó nem megfelelő száradási sebessége

A szempillaragasztók két kategóriába sorolhatók - kezdőknek és profiknak.
A kezdőknek szánt ragasztók hosszabb ideig száradnak, így több idő marad a szempillák helyes kiegyenesítésére. Akik már magabiztosabbak, rövidebb száradási idejű ragasztókat választanak, hiszen gyakorlottságuknak köszönhetően gyorsabban tudják elvégezni a munkát. Ezért a ragasztó száradási sebességét a megszerzett rutin alapján ajánlatos kiválasztani.

●     nem a megfelelő időben kerül fel a ragasztós pilla

A műszempilla ragasztó alapanyaga két ellentétes - folyékony és szilárd - halmazállapotban jelenik meg. Polimerizációs folyamatnak nevezzük, amikor a folyékony szilárd halmazállapotúvá válik. Ha megfelelő sebességgel történik meg a ragasztóval ellátott tincs felvitele, pontosan a természetes pillán fog megszilárdulni. Ha a mártás után nincs betartva a ragasztóra írt idő, a műszempillák idő előtt lehullanak.

Tipp: ezért érdemes mikro cseppel dolgozni, hogy a szuper tartós 0.5 mp-s ragasztók is a szempillán, és ne a levegőben száradjanak meg.

●     a ragasztó működését külső tényezők is befolyásolják

Az egyik legnagyobb befolyásoló tényező a munkaterület páratartalma, ami minél nagyobb, a hatásfok annál kisebb, ezért az anyag gyorsan megköt. Kiszáradását a szempilla lehető leggyorsabb illesztésével lehet megelőzni..

Oda kell figyelni a megfelelő hőmérsékletre is, mert a legtöbb ragasztó 21-23 fokon működik a leghatékonyabban.

3. Az applikálás algoritmusának megbontása

Rengeteg téves elmélet és bonyolult oktatás megtalálható az iparágban, pedig a szalon munka egyszerű. Figyelni kell a helyes sorrend betartására és ismerni a vendég bőrtípusát, hogy megfelelő legyen az előkészítés.

Nem tartós a szempilla hosszabbítás? Íme a top 3 tipikus hiba!

Ne cseréld fel a következő munkafolyamatokat:

●     előkészítés

●     alsó pillák izolálása

●     tő kiemelés

●     biztonságos izolálás

●     fan készítés

●     ragasztóba mártás

●     illesztés

Azt a folyamatot szükséges fejleszteni, ahol nem érzed a technikád magabiztosnak!

Tartalomhoz tartozó címkék: szempilla műszempilla blog hasznos
Az oldal tetejére