Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fall in love with lashes

Mit érdemes tudnod a mega volume technikáról?

2023. 04. 19. 13:04:12
Mit érdemes tudnod a mega volume technikáról?

Az előző írásom a B és J ívű pillákról szólt, most evezzünk el egy kicsit közkedveltebb téma felé és vesézzük ki a mega volume technikát és annak aspektusait!

A mega volume szempillák hatalmas rajongótáborral rendelkeznek, ami nem meglepő, hiszen ki ne imádná a sűrű pillákat? Sőt, úgy tűnik, hogy 2023 a mega volume éve a fiatal lányok körében is! Számos misztikus kérdés övezi a mega volume szettek témakörét, amikre ebben a blogban igyekszek válaszolni.

Mi a különbség a volume és a mega volume szettek között?

A mega volume pillák többnyire ugyan olyanok, mint a hagyományosnak mondható volume szettek, a különbség csak annyiban rejlik, hogy hány műszál van a fanon és hogy azok milyen vastagságúak.

Míg a hagyományos volume szetteknél leggyakrabban 0.07-es vastagsággal és maximum 7D-ig építünk, a 0.05-ös és 0.06-os vastagság esetén már a mega volume is szóba jöhet, könnyedén építhetsz velük 8D felett!  

Minél több pilla kerül a fanra, a vastagságnak egyre inkább csökkennie kell! 0.05 DM-nél 5-6 szál, az ettől vékonyabb pilláknál akár 10-12 D is építhető. Mindez annyit jelent, hogy mega volume szett készítésekor egy természetes pillára akár 12 műszálat is építhetünk!

 

Milyen káros hatásai lehetnek?

Teljesen megértem, hogy mindenki hosszú, sűrű fekete pillákról álmodik, de nem minden esetben éri meg a kockázatot.

A hosszútávú mega volume viselése szemhéjmegereszkedéshez vezethet!

 

Milyen káros hatásokkal kell számolni?

 • megritkul és elvékonyodik a természetes szempillaállomány,
 • a sima pillák elvesztik göndörségüket, kiegyenesednek és megrövidülnek, lefelé nőnek,
 • Ptosis,
 • a szempillák elgyengülnek és sokkal kevésbé lesznek erősek, mint előtte.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy egészséges szempillaállomány esetében is, maximum negyedévente 1x érdemes mega volume szettet viselni, hogy elkerülhetőek legyenek a káros hatások.

Szülinapokra, esküvőkre, illetve egyéb különlegesebb alkalmakra szoktam csak ajánlani!

 

Kinek nem ajánlom a mega volume szettet?

Én mindig kategorikus nemet mondok a következő esetekben:

 • Ha úgy ítélem meg, hogy nem rögződött még be a megfelelő higiénés rutin. A mega volume fokozott tisztítást igényel a sűrű tincsek miatt, hiszen dúsak, a száraik vastagabbak, így hajlamosabbak az atkásodásra, bakteriális fertőzésekre, emellett viszketés és hámlás is előfordulhat. Ecsettel és samponnal együttesen kell tisztítani!
 • Ha a vendég pillája nagyon rövid.
 • Pollenallergia vagy egyéb allergiák esetén, mivel a műszempilla képes tripla annyi pollent felszedni. Ekkor inkább az 1-2-3D pillákat javaslom helyette.
 • Megviselt, tönkretett pillaállomány esetén.
 • Idősebb (60+) korosztálynál az elhúzódó regenerálódás miatt. Tudtad, hogy míg egy 20-40 év közötti nő szempillái 3 hónap alatt regenerálódnak, egy idősebb nőnél ez az idő akár 1-2 évre is kitolódhat?

 

Mikor és hogyan érdemes használni a mega volume technikát?

Pozícionálás

Gyakran okoz fejtörést, ha a vendég genetikai adottságai nem elegendőek ahhoz, hogy hosszú pillákat építsek rá. Ebben az esetben szakemberként azt ajánlom, hogy 60 fokos szögben illeszd fel a tincseket, így elérheted a kívánt cicás hatást. Figyelj oda az építési távra! Ne forduljanak el a töltések között a tincsek!

0.06 DM

A diaméterek közül a leglátványosabb talán a 0.06-os, mivel nem vékony, de nem is vastag, ezáltal könnyű viselni és csodálatos hatást lehet elérni vele. Ha a vendéged minden áron ragaszkodik a mega volume-hoz, akkor azt javaslom, hogy 7-8D-től már 0.06-tal dolgozz!

Ha a belső szemzugba 6mm-től laposabb C és C+, kifelé pedig C+ vagy D íveket használsz a nagy méretekben, meseszép eredményt kaphatsz!

0.05 DM

A 0.05 DM különleges sajátossága, hogy extradús és csodásan elegáns végeredményt érhetsz el vele.

Az ukrán mesterek képesek akár 3-4D-t is építeni belőle, ami extrán elegáns hatást kelt. Az old money stílusok 0.05 DM-ből készülnek, C, C+ és M ívben különleges és elegáns.

A fanok szélessége

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen széles fant használsz, mivel különböző hatásokat érhetsz el vele:

 • Akkor válassz szélesebb fant, ha a vendégednek kevés természetes pillája van. Ekkor a szálak sűrűbbé varázsolják, mégis természetes és légies hatást érhetsz el vele.
 • A közepes szélességgel még légies, de igazán dús eredményt adhatsz ki a kezeid közül.
 • A sötét és tömött pillasorokért a szűkebb fanok felelnek, az összhatás mélyfekete lesz.

A ragasztó

A ragasztó kérdése kardinális kérdés, főleg mega volume esetében! A sűrű ragasztókat kerüld el messziről, nem megfelelőek, hiszen minél több szál van, annál több ragasztót fog felvenni.

A mega volume szettekhez ajánlom a Diamond ragasztónkat, amivel, ha megtanulsz bánni, a legtartósabb szettjeidet építheted meg! Mik azok a tulajdonságok, amik tökéletessé teszik?

 • 0,3 mp alatt szárad,
 • szürkés fekete színű,
 • 3-4-5 D-vel is dolgozhatsz vele.

Fontos megjegyeznem, hogy minél hígabb a ragasztó, annál gyorsabban oda kell érnie a természetes szálhoz.

Webshopunkban mindent megtalálsz, ami a tökéletes mega volume szetthez szükséges lehet! Ha tudásra vágysz, abban is szívesen segítek, jelentkezz hozzám oktatásra!

Az oldal tetejére