Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fall in love with lashes

Miért könnyezik a vendég műszempilla felrakása közben?

2023. 02. 17. 15:08:00
Miért könnyezik a vendég műszempilla felrakása közben?

Ha műszempilla felhelyezése közben könnyezik a vendég, problémás és frusztráló lehet.
Ezért szakemberként érdemes azonosítanod az okokat, és lépéseket tenned annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsd a megismétlődés valószínűségét.

Előző cikkünkben a fix vendégkör kialakításának stratégiájával ismertettünk meg, melynek elérése időt és kitartást igényel, de a befektetett munkád sokszoros megtérülését eredményezi.

Az alábbiakban kiderül, hogy mitől folyhat vendéged könnye szempilla applikálás közben.
Szerencsére a könnyezéssel járó kellemetlenségek elkerülése lehetséges, ha megteszed a megfelelő lépéseket az előkészítés során.

Mi okozhatja, hogy könnyezik a vendég?

  1. Az egyik gyakori oka, hogy könnyezik a vendég egyszerűen az, hogy a felhelyezés előtt nincsenek megfelelően előkészítve a szemek. Ha a szeme nem tiszta és nem mentes a sminkjétől, szennyeződésektől és olajtól, akkor a ragasztó nem ragad megfelelően, ami irritációt okozhat, és könnyezéshez vezethet.
  2. A felhelyezéshez használt ragasztóra adott reakció is okozhat könnyező szemet. Ha túl sok ragasztót alkalmazol, az a ragasztás során a szembe kerülhet, és irritálhatja a szemhéjakat. Ez egy védelmi mechanizmus, mivel a könnyek segítenek megvédeni a szemgolyót a külső elemektől, például az irritáló anyagoktól.
  3. Előfordulhat, hogy a szemhéj túlérzékenysége miatt termelődik túl sok könny – ebben az esetben a műszempilla ragasztója okozza a vendég könnyezését.
  4. Allergiás tünetek is léphetnek fel a felhelyezés során, amit a műszempillák viselése tovább súlyosbíthat.
  5. A pillák helyes felhelyezésével kapcsolatos tapasztalat hiánya szintén hibák elkövetéséhez vezethet, ami azt eredményezheti, hogy nagy nyomást gyakorolsz, miközben megpróbálod rögzíteni őket a szemkörnyékére - a túl nagy nyomás pedig könnyeket eredményezhet.

Hogyan kerülhető el, hogy vendéged könnyezzen?

Kiváló módja annak, hogy minimalizáld a könnyezés esélyét a műszempillák felhelyezésekor, ha előzetesen minden szükséges óvintézkedést megteszel.

Minimalizálhatod a könnyezés esélyét, ha előzetesen megteszed a szükséges óvintézkedéseket.

Kezdd azzal - ha vendéged nem tette meg -, hogy alaposan megtisztítod a szemeit, mielőtt bármilyen folyamatba is belefogsz.

Győződj meg róla, hogy kifejezetten érzékeny szemre tervezett ragasztót használsz, hogy ne súlyosbítsa a vendég esetlegesen meglévő allergiáját.

Használj minőségi szemalátétet, melyek kényelmes használatot biztosítanak, mert nem nyomják fel a pillákat – így nem ragadnak oda a felapplikált műszempillák.

Gyakorold a műszempillák helyes felhelyezését, mielőtt máson is megpróbálnád, hogy a rutintalanság ne okozzon túl nagy nyomást a felhelyezés során.

Ezek apró, de fontos tényezők betartása segít abban, hogy minden érintettnek kényelmes élményt nyújtson az egész folyamat során, anélkül, hogy aggódnod kellene a felkészületlenségből vagy a tapasztalat hiányából eredő esetleges problémák miatt. 

Hogyan lehet minimalizálni a könnyezést vendégként?

  • Az első lépés a könnyezés elkerülése érdekében, hogy megbizonyosodsz arról, hogy a műszempillát szakképzett szakember helyezi fel.

  Bizonyosodj meg arról, hogy a műszempillát szakképzett szakember helyezi fel.

  • Előzetesen kérdezd meg tőle, hogy milyen típusú ragasztót használ. Válassz egy olyat, amelynek alacsonyabb az irritációs szintje. Kerüld el azokat a típusokat, amelyeknek erős szaga van, mert azok is okozhatnak irritációt a szemedben.
  • A második lépés az, hogy ne mozdulj meg felhelyezés közben. Amikor a szemhéjmozgás aktiválódik, könnyebben belefolyhat a szemedbe a ragasztó.
  • Utolsó lépésként pedig: legyél türelmes! Ez egy időigényes folyamat, és a szakembernek időt kell hagynia a ragasztónak a megfelelő kötéshez.

Ne felejtsd el, hogy ha bármilyen kellemetlen érzést tapasztalsz, fordulj orvoshoz!

Összefoglalva, több oka is van annak, hogy vendéged könnyezhet a műszempillák felhelyezése közben - ezek azonban mind könnyen elkerülhetők a megfelelő felkészüléssel és gyakorlással.

Mindig szánj időt arra, mielőtt bármi újjal próbálkozol (különösen, ha szépítő eljárásokról van szó), hogy ne érjen meglepetés, és minden érintettnek kellemes élményben legyen része a kezelés során!

www.lashbrill.com
Az oldal tetejére