Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fall in love with lashes

A szempillák tisztításának fontossága

A szempillák tisztításának fontossága

A megavolume alapos kielemzése után következzen egy kicsit enyhébb téma, a pillák tisztítása!

A pillákról való gondoskodásról és ápolásról sokan megfeledkeznek, amikor elkezdenek műszempillát viselni. A szempillára valóban ügyelni kell, csak a megfelelő törődéssel és odafigyeléssel érhetjük el, hogy valóban tartós és gyönyörű maradjon.

Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, aki körültekintően és minden részletre kitérve tájékoztat az építés folyamatáról és az otthoni ápolásról. Ha a Te stylistod még nem hívta fel a figyelmed ezekre a sarkalatos mozzanatokra, mindenképp olvasd el a cikkünket.

A legtöbben valószínűleg tisztában vagyunk azzal, hogy a szempillák elsődleges funkciója valójában nem a csábítás… és nem is azért adta a teremtő nekünk, hogy a nőiességünket hangsúlyozzuk velük.

Számos kutatás foglalkozott már a szempillák eredetével és a legtöbb arra a következtetésre jutott, hogy védelmi funkciót töltenek be. Véd a nap káros sugaraitól és csökkenti a szem felszínére érkező légáramlást is. Felfogja a környezetből érkező port, koszt és polleneket, nehogy az érzékeny szemünkbe kerüljenek. Az utóbbiból következik, hogy a szennyeződések megtapadnak a pillákon és a szempillák tövében, amik komoly gyulladásokat is okozhatnak.

Műszempillákkal vagy anélkül, a szemeket minden nap kötelező megmosni és megtisztítani!

Milyen következményei lehetnek az elhanyagolt tisztálkodásnak?

Az első és legfontosabb következmény a szempillatőben éldegélő, úgynevezett demodex atkák elszaporodása. A szemhéjgyulladások (blepharitis) vezető oka rájuk vezethető vissza.

A második jelentős kihatás is az atkákhoz köthető: az elburjánzásuk következtében a saját szempilla állomány jelentősen ritkulni kezdhet, ami akár végleges károkat is okozhat.

A harmadik ok: a műszempillák kevésbé lesznek tartósak, hamar lepotyognak. Egyrészt a csökkent szempillaszámnak, másrészt az elmulasztott mosásnak köszönhetően.

Tehát, a félvállról vett tisztítás miatt a pilláid és az igéző tekinteted is fakul.

 

Hogyan tisztítsuk a pilláinkat?

Azoknak, akik ritkán – nem minden nap – sminkelnek, elég két-háromnaponta szempilla sampont használva átmosni a pilláikat. Ebben az esetben is fontos, hogy a szemet és annak környékét minden nap alaposan megtisztítsuk!

Azoknak a hölgyeknek, akik minden nap sminkelnek, kötelező jelleggel ajánlott minden nap szempillasampon és ecset segítségével megtisztítani a szemkörnyéket. Ekkor a sminkeltávolítást mindenképp olajmentes termékkel végezzük! Általánosságban elmondható, hogy minél kevesebbet sminkelünk, annál tartósabb lehet a pilla szett, hiszen annál kevesebb fizikai és kémiai behatás éri a ragasztást.

Ha azért hanyagolnánk az alapos tisztítást, mert attól tartunk, hamarabb kipotyognak a műszempilláink, inkább menjünk pár nappal hamarabb töltésre, mintsem hogy komoly gyulladásokkal kelljen szembe néznünk.

 

A szempillatisztítás menete

1. lépés: egy vattára vagy bármi másra nyomjunk ki 2-3 pumpányi szempilla sampont.

2. lépés: az ecsetünk segítségével a szempillák tövétől kifelé többször húzzuk át, kerülve a jobbra-balra dörzsölő mozdulatokat!

3. lépés: a sampont öblítsük le alaposan vízzel.

4. lépés: szárítsuk meg gyengéden a pillákat egy törölköző segítségével.

5. lépés: fésüljük át óvatosan szempillafésűvel a pillákat, hogy ne tapadjanak össze.

 

A reggeli arcmosás során érdemes a szem mellett a pillákat is megtisztítani vízzel. Ha zsírosabb az arcbőrünk, a szemhéjunk, egy pici samponnal átsimíthatjuk reggel is.

Webshopunk kínálatában kizárólag olyan szempilla samponokat találsz, amelyek gazdaságosak és megbízható minőségűek!

Tiszta pillákat mindenkinek!

Az oldal tetejére